Dagbok

Denna dagbok läses nerifrån och upp, så det mest aktuella står längst upp.

2010-04-14
Idag har vi äntligen fått gjort det efterlängtade ultraljudet!
Allt såg ut att vara bra med lill-skrutten och beräknad födelse är fortfarande 2 september. Måtte nu sommaren gå riktigt snabbt!

Lill-skrutt 19 veckor och 5 dagar.
2010-04-13
Anton: "Jag tror att mitt kalas kommer bli helt fantastiskt, för alla mina bästa vänner kommer att vara där! Farmor & farfar, mormor & Lars och morfar & Ann-Christine"
Är det inte så sött så man bara dööör?! Jag tror han ser fram emot sitt kalas väääldigt mycket! Vad tror ni? Han har inte så stora krav än den lille sötnosen. Lite släkt och en tårta så är han hur nöjd och glad som helst!

Förväntansfull snart fyraåring!
2010-04-02
Jag skall försöka skaka lite liv i hemsidan igen. Har idag börjat på ett nytt album, som heter "Familjebilder". Det kommer att innehålla bilder årsvis och månadsvis. Barnens sidor kommer inte att uppdateras så mycket, utan bilderna hamnar istället på familjesidorna. Här kommer jag försöka skriva lite grann då och då.

Isak snart 2 år.
2010-03-26
Jag: "Anton, kan du tänka dig att sova i en t-shirt hos farmor?"
Anton: "Haha, sova i en t-shirt!? Nä, dra mig baklänges på en liten pinnevagn!! Hahaha"
Jag höll på att skratta ihjäl mig när han sa detta!!
2010-03-10
Anton: "Mamma, de kallar mig för Magnevik Bygg, för de tycker att jag ser sån ut, men egentligen heter jag Anton Bygg"
2009-05-12
Igår var vi på BVC för vägning, mätning och vaccination. Isak växer som han skall. Han väger nu 9,62 kg och är 77 cm lång. Vaccinationen var heller inga problem, han pep inte ens till när läkaren stack honom!
Senare på kvällen, när Anton hade gått och lagt sig, kom Isak på att han nog skulle försöka sig på att gå! Han skrattade hela tiden, så kul tyckte han att det var, samtidigt som han ramlade hela tiden. Han gick fram och tillbaka och runt, runt. Som mest lyckades han med ca 20 steg innan han ramlade.

Isak går och går och går...
I söndags var jag, Anton och Isak på kosläpp i Sätila. Jag har aldrig varit på det förut, så det var riktigt kul! Det var hur mycket folk som helst. Vi gick runt och tittade på grisar, får med lamm, hästar och naturligtvis kossorna. Isak brydde sig nog inte så mycket om vad han såg, men Anton tyckte det var roligt, även om djuren är lite väl stora när man kommer nära! Han vågade i alla fall klappa ett litet lamm som hastigast. Den verkliga höjdpunkten för Anton var att han fick sitta i en traktor. Sällan ser man honom skina så på kort. Det är ren lycka!!

Anton kör traktor.
2009-05-04
Nu har det hänt mycket sedan jag skrev sist. Livet är intensivt och det finns alldeles för lite tid för att sitta och skriva...
Nu skall jag försöka komma ihåg lite av det som hänt de senaste 2 månaderna!
2009-03-23 upptäckte jag Isaks femte tand, som var på väg upp. Efter det har de kommit en efter en, nu är den "sista" och åttonde tanden äntligen uppe en bit och våra vansinnigt oroliga nätter är över!
Han sover nu mycket bättre. En period var det väldigt jobbigt, han vaknade 8-10 gånger per natt!! Nu vaknar han bara 1-2 gånger och jag börjar känna mig lite mer utvilad.

Visar alla tänder genom fönstret.
Isak börjar gå mer och mer, han vågar släppa taget ibland och kan gå själv upp till tre steg. Han har fortfarande raketfart när han kryper...
Han har blivit en hejare på trappor. Nu i helgen tillbringade han nästan en hel dag i trappan till verandan. Han klättrade upp och ner hela tiden. Han r så duktig att han ännu bara har ramlat en gång och det i trappan inne!
Vi har gått färdigt babysimkursen och faktiskt så tyckte han det var helt ok på slutet. Han har börjat gilla att bada i badkar också, där är nog Anton mer tveksam. Isak sitter så glatt och plaskar. Senaste veckan har det varit väldigt varmt och skönt väder. Så skönt så att de kunnat bada lite ute på verandan!
Vi har också haft picknick i trädgården, något som är uppskattat av Anton i alla fall!

Picknick i gröngräset.
Anton trivs bra på förskolan, trots att alla i hans ålder har blivit flyttade till sin förskola. Vi har nu beslutat att låta honom gå kvar dr och hoppas på att det kommer in några lite äldre barn till hösten. Skulle det visa sig att han uppenbart mår dåligt av att inte gå med jämnåriga, får vi väl flytta honom då!
Han tycker ju att det är så roligt att göra allt som vi gör; koka kaffe, ägg, gräva, köra bil, fotografera m.m. Här nedan finns en mycket fin bild av mig och Isak som Anton tagit.
Han pratar mycket nu och har en fantasi som är helt enastående! Han har också ett minne som gör en grön av avund! Han kan plötsligt komma och tänka på något som hände för flera månader sedan. Man kan inte lova honom något och sedan inte hålla det, för han kommer ihåg!!

Fotograf: Anton
Motiv: mamma & Isak
Våra älskade barn har ju nu också fyllt år, eller blivit firade i alla fall, Isaks födelsedag är ju egentligen i morgon. Helgen innan Antons födelsedag hade vi lite barnkalas, med korv & bröd, glass och fiskedamm...
På Antons födelsedag kom morfar & Ann-Christine, farmor & farfar och mormor, det blev lite fika och ännu mer paket. Från oss fick han en riktig cykel med stödhjul, men han vågar inte riktigt cykla på den ännu. Däremot har trehjulingen fått ett uppsving i popularitet!
Nu i helgen hade vi släktkalas med tårta och kaffe samt ännu mer paket.
Till och med Anton åt av tårtan, annars brukar han inte vara så noga med det, men han ville bara ha av sin tårta. Sötis!

Isak och Anton med sina tårtor.
Tänk att våra små killar nu är ett och tre år! Tiden bara rinner iväg! I natt är det exakt ett år sedan jag vaknade och hade lite ont i magen, fem timmar senare var lille Isak född och Anton var och är en mycket stolt storebror!!
2009-03-04
Oj, vad tiden gick fort nu då! Imorgon blir Isak hela 10 månader och det är en månad sedan jag skrev sist.
Igår var vi på BVC för vägning och mätning. Han väger nu 8,9 kg och är 74,5 cm lång. Anton var vid ungefär samma ålder 8,6 kg och 75 cm. Alltså lite lättare, och lite längre.
Jag och Isak skall börja på babysimkurs nästa vecka. Det skall bli roligt att komma iväg lite till badhuset!
Vi har varit ganska flitiga besökare på Öppna Förskolan den senaste tiden. Det är väldigt trevligt att komma iväg lite och se folk. Både Anton och Isak tycker att det är roligt att vara där. Anton pratade hela helgen om att han ville dit igen! Det är ett riktigt bra betyg!

Tittut!!
2009-02-05
Idag blir Isak 9 månader, tänk så fort tiden går! Han kryper nu med en farlig fart och prövar att resa sig mot allting hela tiden. Det resulterar ju i att han ramlar ganska mycket och slår sig, gärna i ansiktet.
I lördags var han i köket och plötsligt hörs ett brak med efterföljande skrik! Vet ju inte riktigt vad som hände, men han blödde en del ur munnen... Jag velade lite fram och tillbaka om vi skulle ta honom till tandläkaren eller inte. Jag beslöt mig för att strunta i det. På måndagsmorgon var han uppe och kröp i Antons säng. Av någon konstig anledning fick han för sig att han kunde krypa ur den, vilket resulterade i att han stod på näsan och började blöda lite igen. Det avgjorde saken och jag ringde och fick en tid till tandläkaren.
Jag var lite nervös för att ta med båda dit, tänk om Anton skulle börja fara runt och undersöka allt?!
Jag hade inte behövt oroa mig det minsta. Han var så lugn och snäll som bara en liten Anton kan vara! Han hittade lite pussel att pyssla med, ställde snällt tillbaka saker när jag bad honom och blev väldigt blyg och gömde sig bakom mig när tandhygienisten pratade med honom. Det var ingen fara med Isaks tänder heller, utan troligtvis "bara" läppbandet som hade skadats.
Isak fick en liten kista att samla sina tänder i och Anton fick en liten tupp för att de varit duktiga. Anton var så stolt över sin fina tupp, så den fick följa med till dagis nästa dag!

Isak 9 månader.
2009-01-27
Nu har Isaks tänder kommit fram ordentligt. Han är så söt med sina små risgryn!
I söndags började han att krypa "på riktigt". Tidigare har han ålat sig till dit han vill och sista "stegen" har han krupit, för att sedan sätta sig eller ställa sig upp. Vi var bortbjudna på middag i söndags och så fort jag satte honom på golvet, så började han krypa istället för åla! Efter det så varvade han kryp och ålning. Nu är det mest krypning som gäller...
Han står stadigare nu och har lärt sig att sätta sig på rumpan från stående. Det ser ut som han ramlar varje gång, men han klarar det för det mesta! De gånger som han ramlar istället blir han jättearg!!

Isak kryper.
I onsdags när jag hämtade Anton på dagis, så hade de satt upp en lapp där de informerade om att de har magsjuka där. Huu, tänkte jag, det vill vi inte ha! Så jag beslöt att Anton skulle vara ledig på torsdagen. Idag är han tillbaka, trots att det fortfarande finns kvar där, men han kan ju inte vara hemma hela terminen, bara för att det finns sjukdomar... Det är ju ingen explosion av magsjuka, utan bara några stycken.
I torsdags hade vi besök av barnens farmor och farfar, så trevligt! Jag passade på att ta en promenad i skogen med hundarna... Sedan var det fika med hemlagad morotskaka. Mums!!
I fredags orkade jag inte vara hemma längre, utan åkte till mormor Lise. Där passade jag på och bada barnen.
Anton har kommit över sin badskräck igen, så skönt! Tyvärr är Isak väldigt rädd för allt vatten som inte är i hundskålen ;-)
Jag satte honom i alla fall i badkaret en liten stund med Anton. I början skrek han i högan sky, men jag sjöng lite och kittlade honom under fötterna, då kunde han ju inte låta bli att skratta! Han fick också en liten anka att äta på. Han var inte helt tillfreds med situationen, men accepterade det i alla fall!! Stort framsteg!!
Tyvärr hade jag inte min kamera med, men vi tog några kort med mormors kamera, hoppas jag får ta del av dem så småningom!
Anton blev så trött efter badningen så han somnade i soffan invirad i badlakanet! Lillsnutten!! Isak somnade också! Och vi som hade tänkt åka ner till Allum och shoppa!!
Det slutade med att stackars mormor fick sitta hemma med två sovande barn, medan jag shoppade loss...
Jag passade på att fynda lite på Polarn & Pyret. Det var så mycket fina saker som de reade ut! Tyvärr fanns det mest i Isaks storlek och han behöver egentligen ingenting! Det finns jätte mycket kläder efter Anton, men det är ju så roligt att handla nytt!!! På så sätt hade det varit kul med en liten tjej också, så jag får köpa nya kläder!!! Det blev i alla fall lite nya kläder till Anton och en pyjamas till Isak.

Anton pusslar i nya tröjan. Foto: Roar Jarvoll
Den åldern som Isak är nu är lite jobbig, på så sätt att han befinner sig väldigt mycket på golvet, det i kombination med två hundar som fäller precis hela tiden gör att jag helst skall dammsuga minst en gång om dagen. Hur roligt är det på en skala!? Jag blir fullständigt tokig!! Om jag låter bli dammsugaren en dag, så ser han ut som en pälsig liten valp efter en tur på golvet. Riktiga valpar är ju väldigt söta och gulliga, men den här formen kan jag gärna vara utan!! Nä, tacka vet jag hundar som inte fäller eller barn som går!
2009-01-14
Det blev lite tvärt avslut i det förra inlägget, men det är så det mesta är nu för tiden, tycker jag. Man håller på med en sak, så händer något med någon av barnen och man får avsluta. Sedan händer något annat som man måste ta tag i och tillslut vet man inte vad man höll på med frånbörjan!!
Anton började på dagis igen förra veckan och då var det ganska lugnt och skönt där, men denna veckan har de börjat med nya inskolningar + att de bygger om där, så det är ett himmelens liv och rörelse där.
Jag tycker lite synd om Anton, han ser så liten och bortkommen ut när jag lämnar honom, men jag vet ju att han tycker att det är roligt där och när jag hämtar honom så är han så glad.
Han har fått många pussel i julklapp och även efteråt, han tycker det är så roligt! Han pusslar och pusslar och pusslar! På dagis sitter han också och pussla när han får...
Även jag tycker att det är väldigt roligt med pussel och har pysslat lite med det nu under ledigheten. Anton tyckte också det var kul och hjälpte gärna till! Han säger: "Mamma, du liten. Kan inte pussla själv!" 

Anton hjälper till med pusslet.
Idag har Isak tagit sina första "krypsteg" eller vad det nu kan kallas när man börjar krypa...
Jag har också upptäckt tand nummer 4 på honom, den börjar precis ta sig genom tandköttet. Så det är mycket nu i Lillemans liv! Inte konstigt att han inte har tid att sova på nätterna!
Han börjar dra sig upp till stående, fast det är knappt att han har balansen för det. Dessutom börjar han alltid hoppa när han har kommit upp på fötterna, så det blir ännu svårare för honom att hålla balansen.
Just nu håller båda buspojkarna på och härjar i hallen, jag hör bara skratt och bröt och Anton som sjunger en trudelutt.

Isak hänger i soffan..
Förra veckan var vi på hundutställning på Svenska Mässan i Göteborg. En av dagarna fick Anton också vara med, eftersom Jonas jobbade. Som tur var hade jag god hjälp både av mormor Lise och moster Åsa att hålla ordning på pojkarna... Det hade inte gått annars.
Anton tyckte att det var väldigt roligt med en trappa som fanns i närheten, där sprang han upp och ner hela tiden!
Han och moster Åsa tog en promenad till rastorget. Det är ett ställe på mässan där de olika rasklubbarna har varsin monter att presentera sin ras i. Anton kom tillbaka med en broschyr med Dalmatiner på... det var den enda rasen som föll honom i smaken! Kan det ha något att göra med Pongo och de 101 dalmatinerna??
Det märks att han är van med hundarna hemifrån, han ser det inte som något märkvärdigt utan konstaterade mest: många hundar!

Anton hjälper Isak upp i Bia-bädden.
Anton pratar som jag skrivit tidigare bara mer och mer och bättre och bättre. Det som är roligast är hans små "analyser" eller konstateranden. Han är tyst ett långt tag och sedan kommer något riktigt genomtänkt. Under helgerna var jag och han ute i skogen med hundarna. Vi pratade om att vi skulle fika med bullar och varm choklad när vi kom hem. Han blev lite tyst en stund. Sedan säger han: "Nemo inte fika"
"Nähä, skall inte Nemo vara med och fika?" frågade jag.
"Nä, Nemo inga händer."
Jag tycker att det är så härligt med denna klarsynthet! Det är ju sådana saker som man själv tar förgivet, men han ser allt på ett annat sätt. Svårt att förklara, men jag tror att ni som läser detta förstår vad jag menar!
Igår var vi på banken för att flytta över våra konton till en närmare bank och för att söka lån till en tillbyggnad, som vi planerar. Det skall bli så härligt när det äntligen blir av! Vi har tänkt att det skall bli ett rum utanför köket, där vi kan sitta och äta. Sedan blir det ett rum ovanför, som skall vara sovrum. Dessutom skall det bli ett badrum!!!! Så härligt!!!
Tänk att kunna duscha inne i huset! Kanske kan vi till och med få plats med tvättmaskinen!! Nu skall de komma och värdera huset, för att se hur mycket vi kan få i lån. Sedan skall vi få bygglov. Efter det kan vi sätta igång... Men nu är vi i alla fall igång!!
2009-01-09
Både jul och nyår har nu passerat. Båda högtiderna var väldigt lugna och trevliga. Jag kunde inte tänkt mig något bättre!
Något som däremot kunde vara mycket bättre är Isaks sömn... Han har nu precis passerat 8 månader och sedan han fick tänderna vid 6 månader så har sömnen varit väldigt orolig och han vill bara ligga bredvid mig. Några stunder på natten kan jag "lura" honom att sova i sin egen säng. Men det handlar kanske om 2 timmar, innan han vaknar igen...
Idag upptäckte jag att han håller på att få sin tredje tand, det kanske kan vara en förklaring till de senaste dagarnas vakna-varannan-timma-sömn? Jag hoppas att det skall rätta till sig mer eller mindre av sig självt... Kanske lite naivt, men själv orkar jag inte riktigt ta tag i det, inte på natten i alla fall och det är ju då problemen är!!
Sedan nyår har han också fått vällning innan läggningen för att han skall bli mättare och sömnigare, men jag vet inte om det fungerar... Jag är i alla fall glad att han tar nappflaska och vällning, något som Anton aldrig gjort. Det underlättar ju lite. Men överhuvudtaget så är han mycket mer förtjust i mat än vad Anton någonsin varit! Det är nästan så att han äter mer än Anton, som ju är 2 år äldre!
Han har börjat röra sig väldigt mycket nu. Han ålar iväg med en farlig fart, ställer sig på alla fyra och försöker ta sig fram. Han har också börjat sätta sig upp på golvet, något som Anton tycker är väldigt roligt. Igår kom han springande till mig: "Mamma, mamma, Isak sitter!!" Då var jag ju bara tvungen att ta några kort ;-)

Isak sitter och leker med vagnen.
2008-12-23
Dan före dan...
Granen är "klädd", skinkan provsmakad och paketen är på inslagning...
I år har vi nog den genom tiderna fulaste granen! Väldigt fin nertill, mycket grenar, tjock och härlig, men upptill är det mest en pinne med lite spret på...
Dessvärre kan vi ju inte pynta så mycket på den nedre delen, eftersom Isak och Nemo är på och pillar och leker med kulorna...
Tja, ni kan ju bedöma själva ;-)

Inte vacker, men sällsynt!
I söndags var vi på en liten utflykt till Landvetter flygplats. Vi har passat min pappas bil i två veckor medan han och Ann-Christine har varit på Teneriffa och gottat sig. Nu skulle bilen parkeras där igen och vi passade på att ta en svindyr fika och titta på flygplanen!!
Tyvärr missade Anton när planen lyfte, för han var på Pressbyrån och tittade på alla saker, en favorit sysselsättning! Men det hände många andra spännande saker utanför fönstret, som han faktiskt såg! Det körde bilar med blinkande lampor, bussar, folk som gick...
Nu är Isak frisk och kry igen. Han fick sin sista dos penicillin i fredags, precis i rättan tid, för han lärde sig att man kunde spotta ut medicinen igen de sista dagarna!
I fredags var vi på BVC för att mäta och väga Isak. Han följer sin kurva någorlunda, har tappat lite i vikt, men det kan nog ha att göra med att han var sjuk och inte ville äta ordentligt. Han är ju också ganska aktiv och springer omkring i sin gåstol. Han vägde i alla fall 8,07 kg och var 71,4 cm lång. De gjorde också ett litet test på hörsel, gripförmåga(?) och ögon. Allt var som det skulle. När vi var klara där, kom Lina, Sonja och Josef på besök och vi åt lunch och bakade pepparkakor. Lite stök blev det förstås, men några kakor fick vi till!! Tyvärr hann jag inte med några kort på våra små bagare.
Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!

Syskonkärlek i skrindan!
2008-12-10
Efter ytterligare en orolig natt med Isak var det dags för ett nytt försök med urinprov. Idag gick det mycket bättre och han hade kissat ordentligt i påsen när vi kom till mottagningen.
Som tur var så var det ingen urinvägsinfektion. De tog en ny sänka och den låg kvar på 160, som igår. Imorse hade han lite feber; 38,1, men ändå ganska pigg och glad. Inte riktigt så glad som vi är vana att se honom, men några småleenden kunde han ändå kosta på sig!
Läkaren lyssnade på honom igen och tyckte han lät lite bättre. Sedan tittade hon ordentligt i öronen och halsen. Då visar det sig att han är ordentligt röd och svullen i halsen och röd i öronen!! Läkaren förstod inte hur han kunde svälja över huvudtaget, så svullen var han!! Hon visade också att han var känslig mot tryck mot öronen genom att trycka lite vid sidan av dem. Hon sa att han måste vara VÄLDIGT tålig som inte har visat hur ont han måste ha!! Stackars LillPlutten!! Det hela slutade i alla fall med en halsfluss och Kåvepenin i 10 dagar. Hoppas nu att det verkar snabbt, så vi kan få tillbaka vår lille solstråle!! Här en bild från en liten bokstund från helgen.

Läser i soffan med pappa.
2008-12-09
Här kommer en lite tidigare uppdatering än beräknat, men det är kanske inte helt fel?! Stackars lille Isak har haft hosta i en och en halv vecka. De senaste dagarna har den blivit lite "hårdare" och han har börjat gråta när han hostar. Han har också varit orolig på nätterna och kastat sig fram och tillbaka. I söndags konstaterade vi att han hade feber och igår ringde jag till BVC, tyvärr hade de inga läkartider, utan jag fick ringa till Barnmottagningen. Där tyckte de inte att han varit dålig tillräckligt länge och hade också ont om tider, så dit kunde vi inte heller åka. Han fick hostmedicin och Alvedon under dagen och mådde ganska bra.

Två söta tomtenissar!
På kvällen var det julfest på Antons dagis så vi fick på oss tomte- och finkläder och tog med oss lite fika. Barnen har tränat på julsånger och var så fina och duktiga. Anton gillar ju inte att vara med på sådana saker, så han satt mest och tittade, men han var med på några saker i alla fall! Sedan under fikan blev Isak lite gnälligare och började kännas varm. När vi kom hem hade han fått feber igen...
Natten blev orolig, med Alvedon med jämna mellanrum. I morse ringde jag BVC igen och fick en läkartid vid 10. På vårdcentralen visade det sig att febern stigit igen från 38,4 till 39,0 på en timma! Han hade dessutom en hög snabbsänka, 160. Normalvärde är 5-10. För att vara på den säkra sidan fick vi en remiss till: Barnmottagningen!
Väl där så var de väldigt trevliga. Läkaren var jätte noggrann och ville veta allt från graviditet och förlossning till syskon och om vi bor tillsammans allihop.
Hon lyssnade ordentligt på Isak och konstaterade att det rasslade en hel del om honom och att det troligtvis var en lunginflammation. För att se hur utbrett det var fick vi åka till röntgen och ta bilder. Läkaren skulle sedan ringa hem och prata med mig.
Det visade sig att det inte syntes något på bilderna. Då började hon fundera på urinvägsinfektion. Vi fick åka tillbaka och försöka lämna ett urinprov. Då hade febern gått ner och han var riktigt pigg. Tyvärr ville han inte kissa, så efter en timmas väntan fick vi åka hem igen. Vi fick med oss påsar hem och skall tillbaka imorgon för att lämna urinprov och ta en ny sänka. Nu på kvällen har febern gått upp igen och han har fått med Alvedon för att kunna sova gott inatt.
Fortsättning följer...
2008-12-04
Nu äntligen blir det lite uppdatering för er, mina trogna läsare! Det verkar bli så att jag skriver två gånger i månaden. En gång i början och en i mitten...
Det visade sig att Isak fick hela två tänder på samma gång! Inte konstigt att nätterna blev lite stökiga. Han passade också på att få feber i några dagar. Naturligtvis var detta i samband med en stor hundutställning i Norge, som jag hade anmält Dagmar till. Efter mycket velande fram och tillbaka så åkte vi i alla fall iväg till Oslo och moster Åsa. Det gick över förväntan och lillgrabben sköte sig bra, som vanligt. Hemma låg stackars Anton som hade hög feber under hela helgen! Sedan fick han konstiga röda prickar över hela kroppen, så förmodligen var det tredagars feber...

Två nya fina tänder!
Min envetna förkylning har faktiskt gått över, efter tre veckor... Däremot har både Isak och Anton hemsk hosta och snuva. Halva dagarna går åt till att torka snoriga näsor.
Vi har faktiskt lyckats få upp lite julprydnader. Anton älskar att leka med tomtarna och vår fina julby. Hittills är det bara en gran som gått sönder, fast tre tomtar var trasiga sedan förra året! Tur att jag inte köper några dyrare varianter... Det bli mest från fyndlagret, Ullared och sådana ställen! Känns lite onödigt att köpa dyra saker, som man har framme en gång per år och som dessutom riskerar att gå sönder!
I förra veckan var jag på utvecklingssamtal på dagis. Anton sköter sig mycket bra och går från klarhet till klarhet. Nu hoppas vi bara att dagiset får vara kvar, det är provisoriskt ännu så länge! Vi trivs så bra med både stället och personalen, så jag vill verkligen att Anton skall få vara kvar där och att Isak får börja där, när det är dags för honom.

En stolt godis-makare!
Vi har varit lite pyssliga i veckan och både gjort rischoklad och muffins! Det första var väldigt uppskattat av chokladomanen Anton! Först var han inte alls glad åt mitt påhitt, han ville inte ha varmt godis, han ville ha kallt godis!! Likadant var det med muffinsen, han ville ha dem kalla  och inte varma... vilket de ju blir i ugnen! Han är väldigt bestämd med hur han vill ha saker och ting!
På måndag är det julträff på dagis. Vi skall ha med oss lite fika och barnen skall få lite tomtekläder på sig. Jag tänkte passa på och ta kort på deras fina pepparkakshus då. Anton är så stolt över det och vill så gärna visa när man kommer.
Ikväll skall jag på ljusparty hos en granne, skall bli riktigt roligt! Jag får visserligen ta med mig Isak, så det blir inte helt "ledigt". Jag var på Carola i måndags och då hade det varit fullständig kaos med Isak här hemma, så Jonas sa att han aldrig mer skulle göra om det... Får väl vänta ett tag innan jag vågar mig iväg på något igen, men det var väldigt trevligt att vara där!
2008-11-16
Det blev aldrig någon utställning i Växjö för min del. Jag fick en ögonkatarr istället och blev lite nervös när det började svullna upp i ögat... Jag och mormor Lise åkte med mig till akuten istället och fick ganska fort träffa en läkare som ställde diagnosen bindhinnekatarr och skrev ut lite salva.
Nu två veckor senare är jag fortfarande förkyld och har fått tillbaka katarren...
Isak har också haft det och han sov väldigt dåligt de första dagarna. När han hade haft det lite mer än en vecka åkte vi till BVC och fick lite droppar utskrivna. Även Anton har fått behandling, i förebyggande syfte, men han inte har haft det alls. Jag trodde att han hade fått det i onsdags, så han fick vara hemma från dagis, eftersom det är så smittsamt, men det var aldrig något.
I förra veckan hade vi besök av en av mina kompisar och hennes söta små pojkar. Den äldste är ungefär lika gammal som Anton och den yngre är 1½ år. Det var så roligt att se grabbarna leka tillsammans!

Fika måste man ju också!
Anton pratar fortfarande mer och mer. Han härmar hela tiden vad vi säger. Nu kan han också räkna till elva helt själv, sedan kan det bli lite hur som helst...
Nu på kvällen kände jag att Isak håller på och få sin första tand! Ett stort steg i utvecklingen för en liten kille. Han kan också sitta själv en liten stund, sedan brukar han välta iväg åt något håll. Han har fått en lekstol, som han gillar att hoppa omkring i. Han kan ju få tag på en del roliga saker då! T.ex. försökte han få tag på Nemo när han låg och vilade på soffbordet... Efter en stund tyckte Nemo att det var riktigt spännande med de där små händerna som rafsade runt på bordet, så han fångade dem istället för tvärtom...
Isak är verkligen en matglad liten kille. Han tjuter om man inte är snabb nog med maten vid lunch och middag. När han väl får mat blir han så glad att han hoppar i stolen, så den flyttar sig.

Mammas favoriter!
2008-11-01
Nu har äntligen Anton börjat benämna sig själv som "Anton"! Han byter ut sitt "Minna" oftare och oftare. Han säger till och med "Antons" om sina saker.
Just nu är vi förkylda i graderna super- till små-... Jag själv står för jätteförkylningen. Usch, det var inte länge sedan jag hade en kraftig förkylning och nu är det värre än någonsin, känns det som. Imorgon skall jag dessutom på utställning i Växjö...  Det kan jag ju inte avstå ifrån! Förra veckan var jag också på utställning, fast i Mjölby. Lille Isak hänger på och åker land och rike runt med mamma. Han är så snäll och duktig. Alltid lika glad. Det är så skönt att han kan vara nöjd fast jag inte är med honom hela tiden, annars hade det ju aldrig fungerat att åka runt så! Han har börjat vända sig från rygg till mage nu riktigt ordentligt. Det är nästan helt omöjligt att byta blöjan, för han bara snurrar runt hela tiden! Han sitter också skapligt själv, men det krävs en del till träning innan jag vågar lämna honom sittande, för han välter ganska snabbt.
Anton har kommit in i en väldig puss-och-kram-period. Så fort han ser sin lillebror så ska det kramas och klappas... Han är så söt! När han skall gå och lägga sig så är det han som skall pussa och krama, ingen annan!!
Igår morse så hörde jag väldiga skratt från köket, då var det Anton som kramade Isak, som storskrattade och då började Anton också skratta... så de satt där och skrattade tillsammans. De stunderna är det verkligen roligt att vara tvåbarnsmamma!

Mina goa pojkar!
2008-10-15
Antons språk utvecklas mer och mer för varje dag. I dag vid middagen sa han plötsligt "måndag, tisdag". Förmodligen något han lärt sig på dagis, men det är verkligen roligt när orden bara sprutar ur honom. Något som han han har bestämt sig för att inte säga, i alla fall just nu, är "Anton". Han envisas stenhårt med att kalla sig för "Minna".

Jag och Isak på Backamo.
Förra helgen var jag och Isak på avelsträff i Backamo. Det var ett väldigt trevligt arrangemang och Isak gjorde det ännu trevligare genom att vara tyst och snäll nästan hela tiden. Vi sov över hos morfar och Ann-Christine och det var väldigt trevligt att bli lite bortskämd med att slippa laga mat!
Anton och Jonas var hemma med hundarna, men passade på att gå på Universeum på lördagen och var och badade på söndagen. Anton blev jätte glad när vi kom hem igen och berättade och visade förtjust vad han hade sett under helgen. Det var "toda" (groda), "aapaa" och "oom" (orm). Han hoppade och ålade på golvet, för att visa hur de hade gjort. Han är bara för söt!!

Anton tittar på rockorna på Universeum.
Igår var jag och Isak på BVC för vägning, mätning och vaccinering. Han vägde 7130 g. och var 67,5 cm lång. Växer så det knakar med andra ord. Vaccinationen gick verkligen över förväntan. Han sa inte ett ljud och efter att sköterskan släppt benet så skrattade han mot henne! En sån unge!!
Idag var jag och Isak och badade i simhallen medan Anton var på dagis. De har babysim-drop-in på onsdagar och jag har inte möjlighet att gå någon riktig kurs med honom, men vill ändå att han ska få lite vattenvana, så då är detta ett väldigt bra alternativ. Det första han gjorde idag när han kom i kontakt med vattnet var att gallskrika! Men då var det bara att hålla honom ordentligt och skratta, prata och sjunga, så lugnade han sig snabbt igen. Han tyckte också att det var lite otäckt när jag hissade honom upp och ner. Annars gick det riktigt bra! Det kommer nog att bli ännu bättre när vi får gått några gånger till!
Isak har ju också börjat äta lite smakportioner. Han älskar verkligen att äta! Speciellt vissa saker. Majs till exempel, han bara kastar sig över det. Det är så roligt att se. Jag tror också att det underlättar att Anton också är med och äter, då ser ju Isak att både mamma och brorsan äter.

Isak äter broccoli med hela ansiktet.
2008-10-01
Hej på er igen! Nu har vi äntligen fått ordning på datorn igen så nu är det dags att uppdatera. Tyvärr pajade ju datorn så ordentligt att det inte gick att laga den!
Det har ju hänt mycket sedan förra uppdateringen. En kort summering kommer här:
Vi var på Borås Djurpark och det var verkligen en stor höjdpunkt för Anton. Han fick ju se riktiga elefanter, som är ett favoritdjur. Han kallar dem för "entåå", efter "En elefant balanserade..."

Anton och pappa tittar på elefanterna.

Isak fortsätter att växa så det knakar. På förra kollen på BVC var han ca 66 cm lång och vägde 6,5 kg.  Han är väldigt nära att ta sig från rygg till mage, det är ju bara den där sista armen som är i vägen! Vi har varit och badat några gånger i badhuset. Första gångerna var det väldigt trevligt tyckte Isak, men nu senaste gången var det lite väl mycket folk och plask och ljud för hans del. Han är ju snart fem månader gammal och har börjat med smakportioner. Han tycker att det mesta är gott och får han ingen mat när han sitter med så suger han på bordet istället!

Isak ligger och tränar.

Anton går ju nu tre dagar i veckan på dagis. Det fungerar väldigt bra, hans aptit har ökat och han har börjat klara sig riktigt bra utan blöja på dagarna.
Jag hoppas att jag skall hinna uppdatera med lite bilder också på barnens sidor, det finns ju hur många kort som helst att visa upp!
2008-07-26
Oj vad dagarna går snabbt! Man hinner knappt med! Igår var Jonas iväg och dök vid Vinga med en kompis och jag skulle vara själv med barnen. Men så kan vi ju inte ha det, så jag bjöd hem moster Åsa! Vi åkte till en sjö i närheten och badade med Anton. Han tyckte det var jätte roligt att gräva i sanden och plaska lite i kanten. Isak sov sig igenom hela vistelsen! Väl hemma fick Anton prova mosters solglasögon! Han var så sööt i dem!!
Anton provar mosters solglasögon.
Nu under Jonas semester har vi passat på att greja lite i trädgården, i alla fall innan det blev så varmt som det är nu! Nu sitter man helst bara i skuggan och tar det lugnt!
Anton har haft väldigt svårt att somna de senaste kvällarna, hoppas på att det är värmen, det är verkligen som en bastu uppe i hans rum.
Varma härliga dagar, tycker Isak.
Vi har fått tillbaka ett getingbo under takpannorna på huset. Vi hade ett där för två år sedan också, men då var Anticimex här och tog död på dem. Nu har vi ringt efter dem igen och de kommer på onsdag, ska bli så skönt att bi av med dem! Jag har varit lite nervös för att Anton skall bli stucken. Han är lite känslig mot myggbett och på BVC sa de att han kunde reagera på getingar också. S i eftermiddags hände det! Han var i hallen på baksidan och vi var på verandan. Plötsligt börjar han störtgråta och jag kastade allt jag hade i händerna och rusade dit. Som tur är har han precis lärt sig säga bi, så han grät: "Bii, bii, bii!!" Då såg jag något som satt på hans kind, en tagg och lite av getingen!! Antagligen har han slagit till den, för så många gånger som jag själv har blivit stucken och taggen har aldrig suttit kvar! Jag fick ut den och lyfte upp honom samtidigt som jag ropade till Jonas att ringa sjukvårdsupplysningen. Jag blev så rädd att han skulle få en allergisk reaktion, så jag ville snabbt få råd. Som tur var blev det inte så illa, faktiskt ser hans myggbett värre ut! Vi fick rådet att lägga på en uppblött brustablett, Treo eller Magnecyl. Det funkade verkligen och det blev inte speciellt svullet! Nu känns det väldigt skönt att veta att han inte är allergisk!
Den getingstuckna kinden.
Nu är det en vecka kvar av Jonas semester, sedan börjar vardagen igen. Anton börjar på dagis igen och nya regler gör att han går längre dagar, men bara tre dagar per vecka. Perfekt tycker jag!
Under sista veckan skall vi hinna med: Resa till Tjörn och hälsa på morfar, Ann-Christine och farfar Håkan. En dag får vi besök av Lina, Björn och Sonja. Vi skall också besöka Borås Djurpark. Så skall vi väl pyssla lite mer i trädgården och med huset... Ja, det finns verkligen saker att stå i hela tiden!!
2008-07-08
Idag har vi varit på badhuset och badat. Det var första gången för Isak och efter en liten stund slappnade han av och tyckte det var jätte härligt. Han låg på rygg och viftade med benen, log och jollrade. Anton är heltokig och hoppar från kanten hela tiden, han tittar inte ens om det finns någon som kan ta emot honom! Vid ett tillfälle skulle vi byta barn, men han väntade inte på att jag skulle komma, utan gick bara rakt ut i vattnet från trappan. Det var bara en liten hårtofs som var kvar ovanför ytan...  Lika glad var han ändå när jag fiskade upp honom. Vi badade kanske i 45 minuter, sedan tyckte Isak att det fick vara nog med vatten för hans del och blev lite grinig. Han fick amma lite och sedan somnade han som en stock och sov i flera timmar! Stackaren, det var nog jobbigt med en sådan "riktig" aktivitet för honom.
Farbror Patrik på en snabbvisit.
Igår hade vi besök av morfar Lars, Ann-Christine och min farfar Håkan. Det var så trevligt och Anton roade allihop... Senare på kvällen kom Jonas bror Patrik på en liten snabbvisit, de var ute och övningskörde. Så det var mycket besök på en och samma dag!
Imorgon kommer Jonas syster Petra med pojkvän och på torsdag kommer mormor Lise för att få hunden Sofie trimmad inför utställningen, som vi skall på till helgen. Det är en tvådagars utställning, så det skall bli riktigt roligt!
2008-07-05
Måste bara skriva lite till. Antons språk går verkligen framåt nu! Igår kom hunden Viwi hit, för att passas över helgen. Hennes namn lärde han sig med en gång. Så nu går han runt och ropar: "Viwi, Viwi" sedan blir han irriterad när hon kommer och slickar honom i ansiktet, "NEJ, Viwi!".
Just nu heter alla hundarna Viwi. Jag försökte få honom att säga både Dagmar och Terry. Terry försökte han med, men när jag sa Dagmar och pekade på henne blev svaret, "nej, Viwi". Så det gick han inte med på!!
Nu på morgonen har han också kissat flera gånger på pottan och sedan kommer han och stolt visar upp vad han har lyckats med! Han är såå duktig vår lille kille!!
Terry, lånehunden Viwi och Dagmar på morgonpromenad.
2008-07-03
Det händer mycket med de små gossarna nu. Isak växer ju fortfarande väldigt mycket. Han är väldigt lätt att ha hand om, vilket är bra, eftersom Anton behöver mycket tid. Igår när Anton var på dagis så sov Isak hela tiden, så han går ju miste om sin ensamtid. Men han blir ju äldre och mer vaken, så man kan utnyttja tiden bättre. Just nu tycker jag att han mest äter, sover och växer...
Förra helgen så var jag, Isak, mormor och hundarna på utställning i Borås. Isak var så snäll och sov mest hela tiden, några små vaken stunder, för att äta och le! Resultaten lämnade mycket övrigt att önska, men vi hade en trevlig dag i alla fall!
På hundutställning med Isak.
I morgon jobbar Jonas sista dagen, sedan är det 4 veckors semester. Anton har fått gå hem lite tidigare från dagis, eftersom de har höstblåsor som går där, förmodligen har Anton redan fått det eftersom det är väldigt smittsamt. Jag hoppas att det blir lindrigt i så fall och att Isak också får en lindrig variant. På dagis tyckte de att jag skulle försöka hindra Anton från att smitta Isak genom spritning och inga pussar och kramar, men det är helt omöjligt att hålla honom ifrån lillebror. Kan ju inte förklara för honom heller att: nu får du inte röra lillebror. Så mycket förstår han ju inte, även om han är väldigt klok!
Förra veckan sa Anton sitt första namn, även om det tog några dagar för mig att fatta vem han menade. Han säger Enna, vilket betyder Elna, en flicka på dagis. Så nu brukar han låtsasprata i telefonen med Enna! De senaste veckorna har han börjat prata väldigt mycket här hemma, inga riktiga ord, men som han babblar!!
Jag har försökt påbörja pott-träningen också. Det går så där. Några gånger har han kissat på pottan, men det funkar bara om han är utan byxor och blöja. Igår fick han ingen blöja på sig när han ville, utan jag ville försöka få honom att sitta på pottan istället. Han var trött, eftersom han inte hade sovit någon middag, så han blev jätte arg och ledsen. Denna frustrationen fick honom att gång på gång gråta fram "beja, beja". Efter ett tag fattade jag! Han menade "blöja"! Det kan man ju inte annat än belöna, så givetvis fick han på sig blöjan. Han är så stolt och glad över sitt nya ord, så efter det säger han det hela tiden!! Lite tjatigt blir det allt!! Idag har han dessutom lagt till "bitta" = "byta". Så nu går han runt och sjunger: "bitta beja, bitta beja" och "min beja, min beja".
Mamma, bitta beja?!
Härom kvällen när vi satt i Antons rum hela familjen så började jag rabbla alfabetet och Jonas härmade. Sedan gjorde jag det en gång till och försökte få Anton att härma, han orkade ända till R, sedan blev det för jobbigt. Han var så duktig!! Klarade de flesta av bokstäverna och försökte verkligen. Han blev också väldigt glad när han lyckades.
Idag har vi bokstaverat oss igenom boktiteln "Pio på dagis" och gjort en plansch med alfabetet. Det skall börjas i tid!! Det är så roligt för det känns som att språket håller på att lossna lite för honom nu. Jag har varit lite bekymrad över det, för tidigare har han inte ens velat försöka, men det gör han verkligen nu! Han har väl helt enkelt väntat till rätt tidpunkt!
Dagens skörd i landet!
En liten uppdatering några timmar senare: Anton har nu också sagt "bäbisch".
Nu börjar det bli lite svårt för honom att hålla reda på alla sina ord som börjar på b. Han pratar på och blandar ihop och vrickar nästan tungan när han försöker få dem rätt. Men det är väldigt roligt att lyssna på honom...
2008-06-23
Isak är nu 7 veckor gammal och växer och frodas. Förra veckan vägde han 4742 gram och var 58,5 cm lång. Barnläkaren trodde inte att han hade någon mjölkallergi, utan snarare en känslig mage. Han borde annars ha haft kraftigare reaktioner på mjölken och inte gått upp så bra i vikt. Jag har börjat lite lätt med mjölkprodukter igen, men skall undvika för mycket, tex. en hel skål med fil eller ett glas mjölk. Däremot kan jag ta lite smör på smörgåsen, ha lite mjölk i kaffet osv. Jag testade med mjölk i kaffet, men då kräktes han på kvällen, vet inte om det var för mjölken eftersom det var väldigt många timmar mellan, men för säkerhets skull väntar jag ett tag till innan jag försöker med det igen. Däremot tar jag vanligt smör på smörgåsen och korv som pålägg. (Hur tokigt det än låter så innehåller korv mjölk!) Det har gått bra och han får inte upp mer än vanliga överskottskräkningar.
Han har börjat skratta och är en väldigt glad och lättroad liten kille. Han börjar också bli riktigt stark i nacken och orkar hålla uppe huvudet en stund när man lägger honom på mage.
Det är lite jobbigt att hålla huvudet uppe, tycker Isak.
Midsommar firade vi på Orust hos barnens farmor och farfar, på lördagen kom även farbror Johan och hjälpte till att passa Anton, även om han helst låg på gräsmattan och tog igen sig när Jonas grävde upp en gammal stubbe...
Vi började firandet i Henån där de hade anordnat dans runt midsommarstången. Anton är ju lite blyg och försiktig, så han befann sig mest i tryggheten i farmors armar.
Då tyckte han det var bra mycket roligare att springa på bryggan och låta vinden blåsa i håret!
Anton på bryggan i Henån.
Efter en snabb lunch åkte vi vidare till landet där farfar väntade...
Där blev det en massa bus för Anton och en hel del vila för Isak, farfar och mig. Isak somnade i farfars famn och blev liggande där i några timmar. Farfar kunde inte göra annat än att vila!
Framåt eftermiddagen blev det mycket och god midsommarmat, med tillhörande öl och nubbe (inte till mig!).
Anton med midsommarkrans.
Efter maten gav vi oss ut och plockade blommor, de få som fanns, till midsommarkransar till mig, Anton och Isak. Det var väl egentligen bara jag, av oss tre, som uppskattade min krans, men gossarna var väldigt söta i sina i alla fall! Antons åkte av och på en del gånger och blev sedan liggande i trappan. Isak såg mest trumpen ut och tyckte nog att den kliade!
På lördag kväll åkte vi hem igen till Nemo, som hade firat själv hemma.
Nästan hela söndagen tillbringade jag i trädgårdslandet. Det var så skönt, jag har längtat länge efter att få lite tid över till det. Så nu har jag fått lite mer än halva ogräsfritt. Jag grävde upp en stor tuva gräslök ur en rabatt och satte i landet. Bland allt ogräs hittade jag också en hel del persilja, som måste ha övervintrat, eller självsått sig, från förra året!
Jordgubbarna har börjat mogna och smakar verkligen helt underbart! De är så söta och goda!
Idag har mormor Lise varit här och jag har trimmat Sofie inför utställningen på söndag, jag fick även lite tid att börja på trimningen av  Terry och tog lite tassar på Dagmar, välbehövt!!
2008-06-11
Detta blir väl inte heller något långt inlägg. Förstår inte det, men jag har så lite tid nu för tiden, känns det som!
Isak växer så det knakar, vi var på BVC idag och han väger nu 4540 gram och är nästan 57 cm lång.
Jag har börjat misstänka att han inte tål mjölk, för han har haft några kaskadkräkningar förutom de vanliga kräkningarna... Jag har varit så bortskämd med Anton, som har varit så frisk och kry hela tiden. Han har kräkts sammanlagt 3 gånger under sina 2 år, medan Isak kanske kräks 3 gånger per måltid...
Nu skall jag i alla fall utesluta all mjölk ur min kost i två veckor, för att sedan börja igen och se hur Isak reagerar. Känns inte så roligt, men om det får honom att må bättre, så är det absolut värt det! Det finns ju mjölk i väldigt många saker, men det jag kommer sakna mest är choklad!!
Anton är ju tillbaka på dagis och det fungerar väldigt bra. Han får lek av sig där på förmiddagen och sedan är han ganska lugn och fin hemma på eftermiddagen!
Isak 4 veckor gammal.
2008-05-08
Detta blir bara ett litet snabbt inlägg. Den 5 maj kom så äntligen vår lille Isak. Så efterlängtad och så fin! Han föddes 06.38 på Varbergs Sjukhus. Vi blev inskrivna 04.45, så det gick ganska fort! Han vägde 3720 gram och var 51 cm lång.
Anton är en mycket stolt och glad storebror.
2008-04-25
Tja, då går man här och väntar och väntar på att bebisen skall vilja komma... Det var ju beräknat tills i måndags och idag är det fredag. Jag vet ju att det där datumet inte är någon absolut sanning, men man ställer in sig på det så väldigt mycket ändå. Med Anton fick vi vänta 5 dagar extra, men enligt mina egna beräkningar stämde det bättre. Men denna gången trodde jag faktiskt att det skulle bli det datumet...
Det som är positivt med att gå över tiden är att innan det fastställda datumet kändes det lite olustigt. Jag tänkte: nja, vet inte om jag vill genomgå detta, det gör ju faktiskt ganska ont... Det är så att man ångrar sig en hel del faktiskt! Varför i hela friden skulle vi skaffa ett barn till för? Men nu, när datumet är passerat, känns det mer som: NÄ, nu får bebisen allt ta och komma ut, oavsett hur ont det gör!!! Jag längtar nästan efter smärtan, för då vet jag att jag inte behöver vänta så länge till innan det lilla knyttet är här!!
Eftersom jag, eller magen, är ganska liten så skall jag på ytterligare ett ultraljud idag, för att se så det finns resurser för att gå över tiden. Jag tror inte det skall vara några problem, eftersom det var gott om fostervatten förra kontrollen, för en så där 2-3 veckor sedan...
På Antons födelsedag med lilla(?) magen.
I söndags fyllde Anton 2 år. Hjälp så fort tiden går! Vi hade bara ett litet kalas med släkten, eftersom vi inte kunde vara säkra på att vi skulle vara hemma själva...
Anton fick i år lagom med presenter, så att han har kunnat ägna sig och var och en sak. Han fick bland annat en målarbok med kritor, en tågbana, en kombinerad gung-pall-elefant, en bondgård, en fotboll, en kulram, kläder m.m.
Foton kommer så småningom på både kalas och saker!
Fått en fin fotboll av farbror Johan.
2008-04-17
Tiden går och nu närmar det sig verkligen förlossning och ny familjemedlem!
Jag har gått i skolan tills förra fredagen, det är ett välkommet avbrott. Känner mig mycket piggare nu, när jag inte behöver göra så mycket på dagarna.
Anton går på dagis 3 timmar om dagen och tycker att det är väldigt roligt. Härom dagen hade han gjort frökens jobb vid samlingen. När fröken sa: "nu skall vi städa upp och sedan är det samling", då gick Anton in i samlingsrummet och plockade fram korten på barnen de brukar lägga ut på golvet. Sedan satt han där och väntade när de andra kom in!!
Idag när jag kom för att hämta honom kom han springandes i korridoren för att möta mig. Han har lärt sig på bara denna veckan att när de andra barnen skall äta lunch, är det dags för mamma att komma och hämta mig! Han är väldigt snabblärd, när han vill!!
Förra helgen var jag och Anton på Tjörn och hälsade på morfar och Ann-Christine. Vi fick massa god mat och vi hade en trevlig promenad både bland mängder av blåsippor och sedan också bland båtarna i hamnen...
Kramar ett träd på Tjörn.
2008-03-19
Nu äntligen har vi fått köpt en ny kamera, det blev en Nikon D40, en liten och smidig digitalsystemkamera. Vi fick den igår, så det har blivit lite nya bilder tagna både igår och idag.
Till och med Nemo har fått några nya bilder på sin sida!
Nu är det ungefär en månad kvar tills Anton får ett syskon. Jag börjar känna mig lite trött, det är så mycket man skall orka och hinna med...
Anton har haft en liten period av extrem mammighet, som nu börjar övergå lite sakteligen till "normal" mammighet. Han känner väl på sig att allt inte är som vanligt...
Igår var vi hos farmor och firade hennes födelsedag, Anton fick span på chipsskålen, sedan var det kört att få i honom något annat! Förutom en och annan jordgubbe förstås!
Äter jordgubbe med farbror Johan
Vi har också införskaffat en syskonvagn, det känns som det kan bli väldigt användbart när den lill* kommer.
Annars rullar allting på. proven avlöser varandra i skolan, Anton verkar trivas bra på dagis med sina kompisar och fröknar. Han tycker tydligen att det är väldigt roligt att rita och sätter sig gärna vid ritbordet på dagis.
Han är också väldigt ordningsam och en riktig höjdare är att vara med och laga mat här hemma! Något som kan bli lite jobbigt för oss föräldrar! Man kan knappt gå in i köket förrän han kommer efter, släpandes på sin stol, som han ställer vid spisen eller skärbrädan. Det är ju så roligt att röra runt och hälla i saker. Något annat som är kul i köket är vattnet! Där kan han stå nästan hur länge som helst och hälla från ett glas till ett annat...
Det krävs koncentration för att lyckas med maten!
2008-02-11
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här. Men idag har jag lagt in nya färger och ny logga.
Tyvärr har nog kameran ramlat i golvet någon gång för mycket, så bilderna blir inte bra. Därför kommer ett kort här från våra försök att göra julkort i december! Det är ju då också dåligt med nya bilder ute på hemsidan.
Go´ och gla´!!!
Anton går nu på dagis och det går väldig bra. Han har börjat springa in till fröknarna, han äter som en mindre häst och sover bättre på natten! Många fördelar, med andra ord!
Något som är lite jobbigt är att jag måste upp tidigt för att hinna lämna honom till dagis och Dagmar till dagmatte innan jag skall till skolan. Terry och Nemo är hemma och vaktar huset!
Nu börjar klockan bli sen så jag får avsluta här, hoppas få tid att uppdatera lite mer om inte allt för lång tid!!
2007-11-23
Tiden går och veckorna bara svischar förbi! Jag har börjat läsa på komvux och Jonas är hemma med Anton. Tyvärr räcker inte tiden till att göra allt man vill och då blir det helt naturligt datorn som blir lidande ;-)
I januari börjar Jonas jobba igen efter ett halvår som hemmapappa och Anton skall börja på dagis... Jag själv fortsätter i skolan och läser in Natur. Åtminstone ett tag till, för i april är det dags för ett litet syskon till Anton. Lillkillen skall bli storebror!
Börjar bli en stor kille!
Sedan några månader tillbaka har vi en liten katt i huset också, Nemo. Anton är väldigt förtjust i denna lilla pälsboll och gosar med honom och härmar när han jamar...
Anton blir bara busigare och busigare och visar klart, tydligt och högljutt att han har en mycket stark egen vilja! Han skall undersöka allt och pillar och plockar hela dagarna. Han är också bra på att klättra både på stolar, bord och i fönster! Just nu springer han runt och sprutar ner allt och alla med en vattenpistol, som han fått av en (o?)vänlig själ!
På lydnadstävling Marks Brukshundklubb
2007-07-11
Oj, nu har det hänt saker igen. Helgen som har varit hade Anton hög feber, antagligen var det 3 dagars feber, för han hade inga andra symtom... I går åkte vi till farbror doktorn, eftersom han även fick prickar över hela kroppen och sov väldigt dåligt på natten (vilket tyvärr har fortsatt!). För säkerhets skull kollades både öronen och halsen, men allt såg bra ut, så det är bara till att vänta ut honom...
För ungefär två veckor sedan blev vi påkörda bakifrån i bilen. Anton blev rädd av smällen och började gråta. Det var en rejäl smäll. Jag sträckte nackmusklerna och hade värk i hela kroppen några dagar efteråt, men nu är vi helt återställda! Tyvärr gick det inte lika bra med bilen, som blev såpass skadad att det blir för dyrt att laga, så försäkringsbolaget löser in den...
Jag var på Justin Timberlakes konsert på Scandinavium, det verkligen en upplevelse! En sådan ljudnivå (PUBLIKEN!!) har jag aldrig varit med om förut! Sedan var det ju självklart bra musik och väldigt duktiga dansare. Justin är verkligen en duktig artist. Han kan både sjunga fantastiskt, dansa och spelar både piano och gitarr...
Visar upp alla nio tänder!
2007-06-12
I helgen var jag och Anton på Orust hos Antons farmor och farfar. Anton tyckte det var toppen och sprang runt och undersökte allt han kunde hitta. De hade köpt en liten bassäng, som han plaskade omkring i. Jonas var på dykkurs, så han var inte hemma på hela helgen.
Enligt ryktet så var stackars farfar helt slut efter att ha sett efter lille Anton, det är ju full fart hela tiden...
Idag har vi varit på Öppna Förskolan, det var sista dagen innan sommaren, så det bjöds på god jordgubbstårta!
Anton kommer in i gruppen efter ett tag, men han måste stå och kolla in allt och alla först, innan han vågar ta för sig. Idag var det dessutom väldigt mycket barn, eftersom det var sista gången!
Anton har nu fått tre nya tänder, de är inte helt framme, men på gång, två uppe och en kind(?)tand där nere!
Busar, som vanligt...
2007-06-05
Dagarna springer iväg, som vanligt. Anton har badat i sin bassäng på verandan, eller rättare sagt. Han skulle badat i bassängen, men när det kom vatten i så ville han inte gå i den. Det var bättre utan vatten! Det var bara att försöka ösa över vattnet till badbaljan istället så han fick sitta i den och plaska istället!
Han har också varit och doppat fötterna i en riktig sjö, men det var lite läskigt, tyckte han...
Igår var vi i simhallen och flöt runt en stund. Babysimmet har ett uppehåll nu under sommaren, men i augusti skall Jonas och Anton gå en kurs till. Medan jag sitter på skolbänken och svettas!
Idag har vi varit på Öppna Förskolan nere i Kinna och jag har fått lite olika tips om dagis. Anton är lite blyg och försiktig i början när det är lite nytt och främmande. Men efter ett tag började han ta för sig och snappade både det ena och det andra från de andra barnen! En favorit som han hittade var en leksaksspis, den gick ju och öppna och stänga!!
Badar i baljan
2007-05-16
Vi har fått hem en liten valp, Trassa, som skall bo här i 6 veckor. Anton tycker att det är väldigt roligt när Trassa springer runt och busar. Han är dock inte så förtjust i när hon tar hans saker ifrån honom. Då skriker han i högan sky!
En dag var han så upptagen med att titta på Terry och Trassa som lekte, så han tappade balansen och slog i munnen i bordet. Oj, så det blödde! Det var bara att ringa till tandläkaren och få en tid.
Som tur var såg det bara bra ut. Han hade fått in tänderna i läppen så det blödde lite till under dagen.
Han har fått två nya tänder där nere, båda på nästan samma gång!
Leker med Trassa
2007-04-27
Nu var det länge sedan jag skrev här! Tiden går så fort och det finns alldeles för lite av den!
En del av tiden går till hundarna, Terry går en lydnadskurs en dag i veckan och då får Anton passning av antingen mormor eller farmor och farfar. Det är härligt att ha så många runtomkring som så glatt och villigt ställer upp för oss! Tack skall ni ha!!!
Något annat som har tagit mycket datatid är att bygga upp hemsidor för Fantasy & Nature AB, morfar Lars och minimormor Ann-Christines företag.
Anton har nu hunnit fylla ett år, vilket firades med hela huset fullt av glada gäster.
Fyller ett år!
Anton är nu en hejare på att gå, kryper gör han bara i undantagsfall... Han klättrar på allt han kommer åt, i dagarna har han börjat komma upp i soffan också... Vilket resulterar i ett och annat fall...
Han har också börjat klättra i trappor, ännu så länge mest uppför, han är lite försiktig och vågar inte alltid krypa ner. Men hur försiktig man än är så ramlar man ibland...
Den femte tanden är nu på väg fram, så nu är det två uppe och tre nere i munnen.
Ute på promenad
Anton har också varit ute på sin första långpromenad. En liten runda som vanligtvis tar 10-15 minuter, tog i Antonfart 45 minuter! Han var så duktig och pinnade på så gott det gick i sina fina regnkläder!
Vi har också varit på 85-års kalas hos "Gammelfarmor" på Tjörn. Det var mycket släkt och vänner!
2007-03-17
3:e mars började Anton krypa på riktigt. Innan har han mer ålat sig fram, i och för sig snabbt, men det var ingen krypning. Men så plötsligt kom han på att det var väldigt bra att krypa. Han har börjat bli mer och mer stadig på benen. Från att ha hållit sig i bord och soffor, gått runt med hjälp av stolar m.m. så har han nu tagit det stora steget att släppa helt. Sina första "riktiga" steg tog han i tisdags, den 13 mars. Han släppt bordet och gick rakt ut på golvet!! Han är så duktig, lillkillen!! 
Går på verandan
2007-02-18
Igår var jag och Jonas på bio tillsammans för första gången sedan Anton föddes. Kändes väldigt lyxigt, men med en liten klump i magen...
Anton var hemma och passades av farmor, farfar, farbror Johan oh faster Petra, så han hade full service. Men jag är ju inte van att lämna honom längre stunder, utom när Jonas är med honom... Men det hade naturligtvis gått jättebra!
Själv har jag börjat göra i ordning i "mellanrummet", foga mellan brädorna bland annat... Det kommer bli väldigt bra när det blir klart!
Pappa och Anton i "mellanrummet"
2007-02-15
Nu har Antons fjärde tand börjat bli synlig, så då behöver han inte se ut som ett litet troll längre...
Vi har varit på en försenad 9 månaders kontroll. Eftersom Anton har varit sjuk ganska mycket, så har han haft väldigt dålig matlust. Det gör att han inte har gått upp så mycket i vikt, men det tar han snart igen... Nu väger han på 8650 gr. och är 75 cm lång.
Anton visar sina tre tänder!
2007-02-13
Idag har Anton rest sig upp, släppt taget och tagit några små steg! Både jag och Jonas satt och tittade på honom... Han är så duktig, vår lillkille!
Anton står vid leksakskorgen
2007-01-06
I fredags var vi i Göteborg på en två timmars promenad med hundarna och moster Åsa.
På lördagen åkte vi hem till mormor och firade Åsa, som fyllde år i söndags. Vi åt god mat och hade en väldigt trevig kväll tillsammans.
Stackars lille Anton har fått en ordentlig omgång av vattkoppor.
Antagligen har han fått det från Öppna Förskolan, när vi var där senast.
Han började få några små prickar i fredags eftermiddag, bara 6 stycken, så det kändes inte så farligt. Men nu ser han för bedrövlig ut. De är överallt, men mest på magen.
I natt hade han väldigt svårt att sova, han bara vred sig och drog i fötterna, benen och gnuggade öronen. Han somnade och sov kanske 10-15 minuter, sedan vaknade han igen och skrek... Så höll han på till 1-tiden, då somnade han, antagligen av ren utmattning och sov gott fram till 6...
Anton är prickig
2007-01-31
I söndags var vi hemma hos farmor och farfar och åt middag, samtidigt som Jonas passade på att hjälpa till med datorn. Jag var jättetrött och låg väl mest i soffan och drack kaffe! vi var även en sväng till Babyproffsen och köpte en barnstol som man kan hänga på bordet, bra att ha när man åker bort. Anton fick även en ny tallrik/skål, med tillhörande skedar...
Igår orkade jag inte vara hemma och titta på väggarna, så vi åkte hem en sväng till mormor. Det var dimma här när vi åkte och likadant när vi kom hem igen, men i Partille var det strålande sol och vi tog en underbar promenad till Kvastekulla.
Väl hemma hos mormor igen, så utforskade Anton köket och hittade en skojig byrå. Han drog ut lådorna och använde dem till att ta sig upp sittandes på knä! Sedan visste han inte hur han skulle ta sig vidare och blev jätte arg! :-)
Idag har vi varit på en liten träff med föräldragruppen. Vi var hemma hos Marie och Thilde, som bor en liten bit från oss. Med på fikan var Frida och Nathalie, Hanna och Oscar och naturligtvis Marie och Thilde. De finns bilder på dem under Anton 9-10 månader.
Thilde, Oscar och Anton
2007-01-24
Anton verkar nu har blivit fri från sin feber. I måndags var vi hos doktorn, som kollade upp honom utan att hitta någon orsak. Nu har han varit feberfri i två dagar och i natt sov han ritigt bra!
Idag har vi varit på en långpromenad i det härliga, men kalla vädret. Anton har också fått prova på att "måla" med fingerfärg. Det blev väldigt kladdigt, men han hade kul en liten stund!
Han har för vana att hämta upp saker från golvet när han sitter i gåstolen och idag hände det som jag har väntat på: han ramlade med huvudet före ur sin stol för att han sträckte sig för långt! Bonk sa det, så låg han på golvet istället. Han kravlade sig glatt vidare, inte ett pip sa han! Han är tålig, den lille! Det är i och för sig inget hårt golv, han fick inte ens något rött märke i pannan, vilket han får ibland när han slår i bordsben och sådant... 
Målar med fingerfärg...
2007-01-21
Idag har vi haft besök av farmor, farfar och farbror Johan. Meningen var att vi skulle till dem för att äta middag, men Anton mår inte bra, så de fick komma hit istället. Anton har nu haft lite feber i fyra dagar och äter väldigt lite. Han är inte riktigt sig själv, utan är ganska gnällig. Han tycker dock fortfarande att det roligaste som finns är att gå!!!
Håller på med ny layout för hemsidan, vi får väl se när det blir klart... Det tar sådan tid att bygga upp allt från början igen.... men roligt är det!!!!

 

Gissa vem som är i mitten...
2007-01-15
Håller på med lite omstrukturering av hemsidan, men ännu inget som skall synas för andra än mig själv... så hittar du något fel - säg till mig!!!
Det var mycket riktigt en liten tand till som spökade för Anton, nu har han tre små vassa i munnen!!!
Han börjar bli riktigt stora killen nu!

 

Ute och går.
2007-01-12
Tja, så har vi åkt på en förkylning, igen... Både jag och Anton är snuviga. Igår fick han dessutom feber och var väldigt trött och grinig. Det verkade som den hade försvunnit nu på morgonen. Hoppas den är helt borta nu efter vilan... Kanske ännu en tand?
Anton har nu kommit på den stora tjusningen med att gå! Det vill han göra hela tiden, men måste ju ha stöd av en krumryggad förälder... Han blir helt vansinnigt arg när man tar upp honom för att man inte orkar mer...
Han har mycket humör och egen vilja, men vi kallar honom målmedveten. Det låter ju positivt i alla fall...

 

Glad linslus!
2007-01-04
Mycket riktigt var det en liten tand som dök upp strax efter första advent! Veckan därpå dök nästa upp, så nu har han två små fina tänder!
Vi firade julafton två dagar i rad. Den 23:e hade vi farmor, farfar, mormor, faster och farbror Johan här hemma. Vi åt god mat och delade ut paket. Anton nästan drunknade bland alla sina... Han fick fina kläder och leksaker.
Den 24:e tog vi vårt pick och pack och begav oss till Tjörn och morfar. Där firade vi en mysig, något lugnare julafton tillsammans med morfar, "minimormor" Ann-Christine, moster och morfars föräldrar. Tyvärr blev pappa Jonas dålig och låg och sov nästan hela kvällen...
Det nya året firade vi in här hemma tillsammans med goda vänner, som vi brukar. Något lugnare i år, eftersom vi nuförtiden har tre småttingar att anpassa oss till! Med denna festliga kväll var: Ellen och Henrik med sina små Nelly och Noah,  Jonas och Sara med Anton och sist men inte minst Tobbe...
Jonas har varit ledig i två veckor över jul och nyår och det har varit väldigt härligt. Dels hinner man lite mer och dels får Anton lite mer tid tillsammans med sin pappa, något som de båda uppskattar!!

 

Trött liten tomte...
2006-12-04
I början av förra veckan hade vi besök av Helene och Isabelle från föräldragruppen och på onsdagen träffades vi på Öppna Förskolan och lekte en stund.
Vi var  på simningen, som vanligt i torsdags.
Fredagen ägnade vi åt shopping i köpcentret "Allum" i Partille.
I lördags var det lydnadstävling på Partille Brukshundklubb och efter det firade vi första advent hos mormor. Med var också farmor, farfar, faster Petra och farbror Johan.
På natten till söndagen var Anton väldigt orolig och täppt i näsan. När vi vaknade för morgonen, så visade det sig att han hade lite feber. Vi tog det lugnt hela dagen och Anton sov och åt...
Idag mår han lite bättre, men är ganska snuvig och hostar, dock ingen feber. Jag lurar på om det eventuellt är en liten tand på väg... kändes lite så...

 

Äter kex tillsammans med Terry.
2006-11-20
I morse var vi tillbaka på Öppna Förskolan. Vi var där i ungefär en timma. Anton satt och tittade på de andra barnen och vi var med och sjöng. Det var en kvinna från ABF där och sålde böcker, så jag passade på att köpa några stycken...
Anton vände sig hela två gånger när vi var där, så nu har han verkligen kommit på hur man gör.

 

Ligger på golvet och tränar.
2006-11-17
Idag har vi varit hos Ellen, Nelly och Noah. Det var väldigt roligt, tyckte Anton. Han var väldig fascinerad av Nelly och följde henne med blicken hela tiden. Bilder från besöket finns på Antons fotosida. Vi fick låna en hoppgunga av dem och den är väldigt populär, särskilt nu när han kommit på hur man hoppar... först stod han mest och snurrade runt... nu hoppar han överallt, när han står i knät, i gåstolen, på skötbordet...

 

I hoppgungan.
2006-11-16
På förmiddagen idag var vi på promenad med Frida och Natalie från föräldragruppen. Hundarna hängde också på. Det är roligt att träffa andra människor ibland...
På eftermiddagen var vi på babysimmet. Idag hade vi ingen ledare, eftersom hon var på badmässa. Vi fick roa oss själva i bassängen...

 

På promenad...
2006-11-14
Idag har vi haft träff med föräldragruppen på Öppna Förskolan. Vi fick lite information om deras verksamhet och även lite om vanliga dagis. Vi sjöng lite sånger med de andra barnen och "lekte" lite på den stora mattan...

 

Med en färggrann leksak.
2006-11-13
I helgen har jag tävlat i lydnad med hunden Dagmar, det har gått väldigt bra!
Idag har jag uppdaterat hemsidan lite, bytt lite färg på bakgrunden och andra små justeringar.... Det finns alltid att göra!!!!

 

Mamma och Dagmar tränar.
2006-11-07
Idag har Anton vänt sig från rygg till mage för första gången! Det är nästan värt att fira!

 

Ligger på mage.
2006-11-02
oj oj oj, så dålig jag är på det här!! Nu har det gått lite väl lång tid sedan jag skrev något! Hmm, vad har hänt då? Vi har fortsatt med babysimmet. Anton tycker det är jätteroligt och han dyker och sprattlar som en liten fisk.
Anton äter riktigt bra med lunch nu, han tycker det är väldigt gott med riktig mat! Särskilt efterrätten...
I helgen var vi och mentalbeskrev hundarna och Anton var naturligtvis med! Efter det var han så trött, så han somnade sittande i mormors soffa!

På sin 6 månaders dag började han "prata" med stavelser, som gaa, goo, rrä, daa... han hittade även sina fötter den dagen...
Vi har varit i Ullared och shoppat loss, Anton sköte sig jätte bra och flirtade med alla damer i butiken...
Vi har varit ute på Tjörn och hälsat på en dag. Det var väldigt fint väder, solen sken hela dagen....
Ja, just det, vi har ju också varit i Oslo och hälsat på moster Åsa. Det var en underbar helg! Vädret var bra, både Anton och Terry sköte sig utmärkt! Jag var härligt utvilad när jag åkte därifrån!
 
Med moster vid Frognerstuen.

På vägen hem passade vi på att ta en sväng om Tjörn och hälsa på gammel-farmor och -farfar!
Idag är dt vinter ute, med ca 5 minusgrader, sol och lite snö. Jag kommer försöka uppdatera bilderna lite idag, eller iallafall denna veckan...
På 6 månaderskontrollen 23 oktober vägde Anton 7680 gr och var 68,5 cm lång. Han växer så det knakar, lillgrabben!!

 

Med Inga-Britt.
2006-09-18
Vårat internet har varit ur funktion ett tag, men nu är det igång igen...
I lördags hade vi kalas för mig och Jonas eftersom vi båda fyller 30! Stort TACK till er alla som kom och ville fira oss med oss!! Utan er hade det inte blivit en sådan trevlig dag och kväll!! Ett extra stort TACK till farmor An-Mari, som fixade så fint med maten. Det var verkligen SUPER gott!!!
Igår tog vi bara igen oss här hemma på soffan, vi var nog lika trötta allihop, hundar som människor... Vi åkte förstås iväg en sväng och röstade, men annars var det avkoppling som gällde...

 

Favoriten Giraffen Långhals.
2006-09-12
Idag har det varit träff med föräldragruppen. Vi fick information om olycksfall och sjukdomar. Vi fick testa hur man gör om barnet sätter i halsen ( på en specialgjord docka!) Det värsta med sådana informationsträffar är att man blir så nojig efteråt.
Jag och Dagmar har varit på hundklubben och tränat inför  lydnadstävling nu på kvällen, så Jonas fick ta hand om Anton och Terry. Terry ville hellre vara med oss och stack iväg  från Jonas i skogen och sprang hem...
Imorgon skall vi till veterinären med Dagmar och vaccinera och på torsdag är det Antons tur att bli stucken...

 

Babygymmet.
2006-09-08
Idag har vi varit i Göteborg och tittat efter vardagsrumsbord. Tillslut hittade vi ett bra på Mio. Vi var också en sväng på Babyproffsen. Det var första gången jag var där, en sådan tur, säger jag bara... Jag blev totalt hagalen på alla praktiska, fina, söta och bra saker. Trots allt köpte jag bara en resesäng, ett tvåpack nappar till nappflaskan och en haklapp med Lilla Spöket Laban på... Tur man inte har hur mycket pengar som helst... eller synd?!

 

Mammas mugg är intressant.
2006-09-07
Idag har vi varit på babysimmet för första gången. Anton tyckte det var jätte roligt, både att röra sig i vattnet och titta på de andra bebisarna. Hemma i badbaljan sparkar han väldigt intensivt och med stor koncentration, hela köket brukar vara vått innan han är klar... Därför var det en riktig hit att få sparka så fritt som det är i en bassäng. Vi fick lära oss några övningar, t.ex. att flyta nästan helt själv på rygg, och sjunga sånger.

 

Badar på Kaskad badhus
2006-09-04
Det har varit en social dag för Anton. På förmiddagen var jag hos tandläkaren i Partille, då blev Anton passad av Farfar Roar och Farmor An-Mari. Sedan åkte vi hem och fick besök av Morfar Lars och minimormor Ann-Christine, som var på väg hem från Stockholm. Nu på kvällen är Anton trött, efter att ha varit trevlig halva dagen...
I morfars knä.
2006-09-01
I måndags kväll när Anton låg och tränade på mage, så lyfte han upp ena armen för första gången. Annars har han bara försökt lyfta rumpan. I tisdags var det dags att lyfta båda armarna på samma gång. Han ser ut som ett litet flygplan när han ligger och svajar på mage. Lyfter både armar och ben på en gång...
Koncentrerad.

Han har även blivit riktigt duktig på att stå upp med ordentligt stöd. Det händer verkligen mycket i utvecklingen nu. Fort går det också...
Vi har börjat i en föräldragrupp och har där fått lära oss om vad man skall ge de små liven för mat nu när vi skall börja med smakportioner. Anton fick smaka på morot idag, det var inte särskilt populärt... Han grimaserade för det vilda och det mesta åkte ut igen...
Idag har vi också varit på en informationsträff för babysimmet, som börjar nästa vecka. Det skall bli väldigt roligt!
"Äter" morot.
2006-08-22
Idag har vi varit ute på en lång härlig promenad med vagn och Terry. Dagmar är på semester i fjällen denna veckan.
I lördags var vi på sommarfest hos farmor An-Mari och farfar Roar på Orust. Det var mycket god mat och massor av släktingar. Tyvärr hade vi otur med vädret, så alla fick trycka in sig i huset, men det gick bra det också... Anton blev väldigt trött av alla intryck, så det blev lite gnälligt på slutet...
Igår var vi först och lämnade Dagmar hos mormor Lise. Där fick vi också träffa moster Åsa, som var på blixtvisit. Efter det åkte vi en sväng till hunddagis och hälsade på Malin och alla hundar. Både Anton och Terry var trötta efter dessa utflykter... 

 

Ligger på verandan.
2006-08-16
Anton har idag visat en liten, liten tendens till att försöka krypa. Han låg på mage och drog in benen lite under sig och lyfte upp rumpan lite. Han ar också på mycket god väg att rulla över från sidan till mage. Det är bara den där armen som är i vägen... men han tränar och tränar och tränar....

 

På mage...
2006-08-15
Igår hände det inte så mycket här, det var mest molnigt och trist... Jag försökte återigen göra gipsavgjutningar på Antons hand och fot, det blev så där, som vanligt...
Idag har vi varit och vandrat i skogen i en och en halv timma, så nu sover alla utom jag!
Ikväll skall vi åka till hundklubben hela familjen och träna lite...

 

Tio små tår...
2006-08-12
Anton har sovit väldigt mycket, förmodligen helt slut efter Partillebesöket igår. Han sov mellan 20.30 och 05.00, sedan somnade han om och sov ända till 07.30. Annars brukar han vakna mellan 03 och 04 och sedan sova till någon gång mellan 05.30 och 06.30... Sedan kinkade han mest hela förmiddagen, för att somna igen vid 15. Då sov han hela 3 timmar istället för sin vanliga en timma...
Vid 19-tiden gav vi oss av till den årliga Mogafesten. Det är ett slags knytkalas för alla grannar här i området. Man grillar, leker lekar och umgås. Anton smilade på, som vanligt... Vi var inte där så länge för Anton blev trött och hungrig. Vädret var inte det bästa, det regnade lite hela tiden... 

 

Sover i soffan.
2006-08-11
Idag har vi varit i Partille hos mormor Lise. Där har vi fikat med hennes väninna Lisbeth och hennes döttrar Lina och Martina. De tyckte det var så roligt att få se Anton. Han är ju så charmig när han träffar folk. Han skrattar och pratar hela tiden. Det är värre sedan när vi kommer hem igen. Då är han ofta helt slut och bara gråter av trötthet...
Vi hade vår egen lilla kräftskiva här hemma, jag och Jonas. Med underbara kräftor, aioli, panrich och alkoholfritt vin...

 

I babysittern.
2006-08-10
Idag har vi varit på BVC för vägning och mätning. Anton följer sin kurva fint och väger nu 6330 gram och är 64 cm lång.
Anton har inte varit på sitt mest strålande humör idag, utan han har varit trött och gnällig... men när han glimtar till emellanåt är allt glömt och förlåtet.
Hans leenden får en verkligen att smälta och när han sedan skrattar högt när man brummar och lyfter honom i luften, då har man redan glömt allt gnäll...

 

Flyger med pappa.
2006-08-09
Imorse var vi ute på långpromenad i skogen, så hundarna fick springa lite. Anton bar jag i bärsjalen. Han somnade efter en kvart ungefär. Vi hittade inga ormar idag, som tur var. Annars är det gott om huggormar här i år...
Sedan skall vi iväg och röntga höfter och armbågar på Terry, hoppas det går bra! Jag har spolat av trappan på baksidan idag, så den är lite finare. Det var mycket lättare att gör det i år, när jag kunde använda slangen. Jämfört med förra året, då jag skurade den med en liten skurborste, liggandes på knä...

 

Sover gott...
2006-08-08
Mormor Lise och hunden Sofie var hemma på besök idag. Vi tog hundar, vagn och fika och begav oss till Hegärdessjön. Det var verkligen skönt i vattnet. Jag badade för andra gången i år, första var för några veckor sedan på Orust. Anton fick doppa fötterna lite, det kittlades nog för han drog upp dem hela tiden...
Hundarna var som tokiga och rusade runt. Sofie och Terry vågar inte simma än, men Dagmar kastar sig gladeligen ut och simmar. Hon är väldigt duktig, med tanke på att hon lärde sig att det inte var farligt med vatten för två somrar sedan...
Åskan låg och lurade lite, men kom aldrig hit.

 

Terry i vattnet.
2006-08-07
Imorse var vi ute på en promenad i rask takt, vi gick väl i en timma ungefär och Anton sov hela vägen. Efter det åkte jag och Anton till biblioteket. Anton somnade i bärsjalen, han blev trött av alla intryck... Jag har skaffade ett lånekort och lånade 3 böcker och en skiva med barnsånger. Ni kan ju gissa vad vi skall ägna dagarna åt...
Jonas har börjat jobba idag, det känns lite ensamt. Vi hade vant oss vid sällskapet!
Nu sover Anton igen, han har varit trött idag!

 

Mamma och jag i vagnen.
2006-08-06
Verandan är på god väg att bli klar, det mesta av staketet är på plats. Dörren har blivit inbyggd. Det saknas fortfarande trappor och tak.
Anton är riktigt bra på att sitta med lite stöd, han kan stå lite grann när man håller i honom. Han tränar mycket på att gripa och nu de senaste dagarna har jag märkt en stor förändring, han tar tag nästan med än gång man sätter något framför honom. Han försöker smaka på allt han får i sina små händer...
Nu är han hungrig, så jag får sluta för idag...

 

Sitter på pappas mage.
2006-07-29
I denna dagbok kommer jag (Sara) att skriva sånt som händer i vårt liv, stort som smått. Eftersom jag inte har skrivit tidigare tänkte jag bara nämna några stora saker som hänt under det gångna året.
Förra sommaren fick vår hund Dagmar en kull med valpar, det var en spännande tid med mycket jobb. Det blev 7 stycken, 2 tikar och 5 hanar. En tik och en hane blev tyvärr sjuka, så nu är det 5 "valpar" kvar, varav vi har kvar en, Terry.
1 dygn gamla valpar

I augusti förra året konstaterade vi att jag var gravid. Jag trodde att jag både skulle må illa och få ont i ryggen, men jag mådde som en prinssessa hela graviditeten. Nja, det blev väl lite tungt med långpromenaderna på slutet, men man skall inte klaga. I januari ställde jag ut hundarna sista gången innan beräknad födelse och 2 veckor innan b.f. hade vi en juniorträff...
Syskonen leker på juniorträffen.

Så äntligen kom dagen D då Anton ville komma till världen. På onsdagen den 19 april kl. 12.25 gick vattnet, sedan följde en lång väntan med värkar tills han 20 april kl. 22.16 äntligen var ute och kunde skrika för fullt...
26 minuter gammal...

Efter några dagar på BB i Varberg, varav en halv i solariet ( för Antons del) bar det av hemåt till verkligheten. Plötsligt var vi en barnfamilj, det var en märklig känsla. Vi har nog inte riktigt vant oss än...
 

På pappas mage, 14 dagar gammal.

Till en början gick allt som på räls, förutom att man som nyförlöst förstagångs mamma är ganska trött och känner sig allmänt sliten. Tiden går och man kommer mer och mer in i rollen, man kommer på vad som funkar som tröst och vad som inte funkar. Mat är den i särklass bästa trösten och det bästa sömnmedlet, ännu så länge!
Efter några veckor började vår hund Filip att bli mer och mer aggressiv mot den yngsta hunden, Terry. Han gjorde helt omotiverade utfall och vi förstod att stressen med ett litet spädbarn i huset blev för mycket för denna lättstressade och rädda hund.
Den 16 juni var vi tvungna att ta det tunga beslutet att han skulle få somna in. Stressen blev för stor för honom och han blev värre än någonsin med sitt utåtagerande beteende. Vi vågade inte riskera att han tillslut skulle ge sig på Anton...
Han blev nästan 9 år och han kommer att för alltid finnas i mitt hjärta. Han hade en mycket stor personlighet och är saknad av oss alla som lärde känna honom...
 

Filip

Nu när Anton är 15 veckor börjar jag känna mig som vanligt igen... Jag orkar gå mina långpromenader i rask takt, istället för långsamt vankande. Jag hinner städa undan lite medan Anton roar sig med sina händer i babysittern. Tröttheten är inte så överväldigande som i början. Jag trodde nog att jag skulle vara trött, men jag kunde inte ens föreställa mig denna konstanta trötthet, som blir av att inte sova en hel natt någon gång... Då skall tilläggas att Anton är en väldigt snäll pojke. Han somnar vid 20-21, sover till 1-2, somnar med en gång igen efter maten, för att vakna igen vid 5-6. Ibland somnar han inte om då, men ibland gör han det...
Jonas har ägnat det mesta av semestern till att snickra ihop en veranda, golvet är nu nästan färdiglagt, till min stora förtjusning...
 

Verandan

Copyright (c) 2006-2012 Sara Magnevik Jarvoll